Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 København k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag –- Fredag:         10-17

Tidsbestilling til prøverum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.


Det vil også hjælpe os at høre din mening om, hvad du finder mest interessant at læse om (sæt gerne flere krydser):
 

 

 

93% af EPI NO brugere ville anbefale EPI NO til andre gravide

 

De første danske kvinder har prøvet EPI NO og skrevet dagbog i deres 3 ugers træningsforløb. Vi bringer her nogle uddrag fra dagbøgerne.

 

KRISTINA er selv fødselslæge og finder at princippet bag EPI NO er både logisk og indlysende. Hun valgte derfor at træne med EPINO, da hun selv skulle forberede sin fødsel. Hun skriver

”Jeg er vældig tilfreds med mit udbytte af træningen med EPI NO. Særligt følelsen af udvidelse og hvordan det føles at lade ballonen glide ud er vældigt godt for fødslen. Så kendte jeg følelsen og havde en god ”mestringsfølelse” inden fødslen. Under fødslen kunne jeg mærke hvor hovedet stod og træningen hjalp mig hen mod slutningen af fødslen hvor det hele skulle gå stærkt, på grund af navlesnorsomslyngning.  

 

 

RIKKE er førstegangsfødende. Hun skriver følgende om selve fødslen:

"Kl. 10.00 fik jeg prikket hul på fosterhinden, og allerede  kl. 13.08 er Emil født.  J Det gik så hurtigt, at jeg end ikke nåede at tænke på smertelindring. Veerne gjorde super ondt, men så snart jeg fik lov til at presse, var det faktisk ovre. Og jeg fik INGEN skader i mellemkødet, så allerede et par timer efter, følte jeg mig helt ovenpå igen. Om det var Epi No som gjorde forskellen, skal jeg ikke kunne sige. Men jordemoderen var pænt imponeret over, at jeg var ”hel” bagefter. Jeg må bestemt have været hendes letteste fødsel den dag. J "

 

 

PERNILLE er førstegangsfødende. Læs her små udpluk fra Pernilles dagbog:

 

Dag 1:

”Efter denne førstegangs-træning er jeg ikke afskrækket på nogen måde, men jeg tænker helt klart at jeg lige skal blive fortrolig med EPINO i løbet af de næste par træninger” 

 

Dag 3:

”Tror lige at jeg mangler lidt i muskelstyrke førend jeg helt kan udføre øvelse med 10 sekunders interval.” 

 

Dag 4:

”Det går fint med træningen. Jeg synes at kunne mærke at jeg har bedre styring med intervallerne og føler mig stærkere i muskulaturen” 

 

Dag 6:

”Jeg synes at jeg er ved at få god tiltro til kødets elasticitet og god tro på, at det er mig, der aktivt styrer træningen.” ”Jeg kan mærke at jeg langsomt bliver stærkere og at min styring bliver bedre.” ”Jeg tænker ikke bevidst glade tanker om min baby, mens jeg træner, men jeg får rigtig meget ud af at fokusere og tænke på, at min krop er skabt til at kunne føde, og at det sagtens kan lade sig gøre at få et barn ud den vej. Jeg synes at det giver en kropslig selvtillid, som jeg håber vil komme mig til gode, når fødslen går i gang. ” 

 

Dag 7:

Ballonens diameter er 7 cm og jeg begynder at tro mere på at det godt kan lade sig gøre for mig at nå op på noget der tilnærmelsesvist svarer til babys hoved! 

 

Dag 8:

Det går super fint med at træne bækkenbunden, jeg føler jeg har godt styr på det og oplever fremgang stille og roligt. Det er ikke noget jeg er bekymret for, tværtimod oplever jeg det mere som om at jeg i træningssituationen virkelig kan mærke hver en ting der sker i min krop. 

 

Dag 9:

”Jeg er meget tilfreds med den fremgang, der er sket siden jeg startede med Epi-no’en. Jeg tager mig selv i at tænke at fødslen ikke må gå i gang endnu – jeg skal lige bruge en uge mere med træning. Det er lidt fjollet for jeg har jo ikke indflydelse på tidspunktet! ”  

 

PERNILLES refleksioner:

”Udover at give en fysisk forberedelse og træning, har det fyldt meget for mig at jeg er blevet mere bevidst om min krop og har fået tiltagende tillid til at jeg kan presse et barn ud – og at dette godt vil kunne lade sig gøre uden at briste eller blive klippet i mellemkødet.Fornemmelse af spændingen i mellemkødet og ballonen der presses/glider ud, har også gjort mig langt mere tryg ved tanken om at briste. Dette forstået på den måde at jeg føler mig sikker på at jeg i så fald det sker, ikke vil briste mere end lige hvad nødvendigt er.Jeg er meget positivt overrasket over, hvor meget den psykologiske dimension fylder i forbindelse med træningen – jeg har i løbet af de lige knap 2 ugers træning opnået en væsentlig større tiltro til at min krop er indrettet til at føde, at den er parat og at jeg vil være i stand til at arbejde med smerterne og veerne.”  

 

 

LINDA er fysioterapeut og træner gravide. Hun valgte at prøve EPINO på egen krop i forbindelse med sin egen graviditet. LINDA skriver: 

”Jeg har nu trænet 5 gange med Epi No, og jeg ser to væsentlige fordele. Den ene fordel er, at jeg er blevet mere kropsbevidst omkring mit underliv (til trods for at jeg er uddannet inden for området). Det vil gavne mig under fødslen, da jeg har en fornemmelse af, hvordan jeg spænder og slapper af i bækkenbunden, jeg kender fornemmelsen af at mellemkødet udvider sig, så barnets hoved på ca. 10 cm i diameter kan komme ud. Jeg har mærket at "føde" ballonen, som jeg tror føles som at føde barnets hoved. Den anden fordel er, at jeg tror jeg mindsker risikoen for, at jeg sprækker eller bliver klippet i mellemkødet - men det vil tiden vise. Jeg glæder mig til fødslen og frygter intet. Jeg ved, det vil gøre ondt at føde, men jeg føler mig godt rustet. ”
   

 

 

IBEN er særligt taknemmelig for træningen med EPINO. Læs her hvorfor:

"Jeg har været utrolig glad for den. Jeg kunne være 8-9 cm udviddet inden fødslen og fik meget ud af at mærke forskel på spændt og afspændt forneden. De tre trin var nemme. Jeg havde en fantastisk fødsel, fik ingen presseveer, men formåede alligevel at føde på kun 4 veer i uddrivningsfasen og samtidigt blot sprække minimalt (ikke i mellemkødet)- jeg kunne nøjes med kun 1 sting.

 

Jordemoderen (som var en "gammel rotte" i faget) roste meget og jeg har lovet at vise hende Epi-no'en til efterfødselssamtalen. Jeg anbefaler den helt ublu til mine gravide veninder og tror min træning med den helt sikkert var med til, at gøre oplevelsen med at føde rigtig god. Man kendte ligesom fornemmelsen lidt. Desuden var det utrolig vigtigt at jeg kunne få den lille ud så hurtigt, da det viste sig at der var en uopdaget misdannelse, der gav hende problemer med at trække vejret (hun er Ok nu, men måtte opereres)

 

Dvs. jeg tror faktisk at min erfaring fra Epi-no'en har været med til at redde hendes liv og om ikke andet i hvert fald sørge for at hun ikke fik alvorlig iltmangel under fødslen og det er jo ikke så lidt af sådan en lille ballon.

 

Godt den er kommet til danmark.