Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 K⊝benhavn k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag - Fredag: 10-17

Tidsbestilling til pr⊝verum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.

 

 

 

29/04 - 2014

Vaginisme

Find Vaginisme produkter samlet her

Vaginisme (også kaldt skedekramper) er en ufrivillig sammentrækning af kvindens bækkenbundsmuskler lige før penetration, gynækologisk undersøgelse, indsættelse af tampon el. lign.

 

Musklerne trækker sig på automatisk vis sammen, uden at kvinden selv registrerer eller har mulighed for at kontrollere det. Sammentræningen kan nærmest være krampagtig og penetration eller gynækologisk undersøgelse er derfor ofte ikke muligt.

 

Vaginisme opleves smertefuldt som jag eller kramper ved indgangen til skeden. Hos nogle kvinder opleves smerterne også i hofte, lænd, maveområde og baller.

 

Hvad kan Props & Pearls hjælpe med? 

 

Har du Vaginisme kan du i vores e-shop finde inspiration til køb af produkter, der kan hjælpe dig videre ved fx at arbejde med desensibilisering og/eller dilatering (gradvis udvidelse af skeden).

Du er til enhver tid velkommen i vores Lounge på Nikolaj Plads i København til en personlig snak om din specifikke situation, samt gode råd til, hvordan du kan afhjælpe den. Bor du længere væk er du velkommen til at ringe eller skrive til os og få personlig rådgivning pr. mail eller telefon. Du finder vores kontaktoplysninger her.

 

Smerter ved sex og vaginisme 

 

Derudover har vi et nyt projekt, der specifikt sætter fokus på smerter ved sex. Projektet hedder "When Love Hurts" og har som det første af sin art i Danmark til formål at skabe et anonymt og fortroligt rum, hvor kvinder med smerter ved sex kan finde viden, støtte og inspiration til at komme videre og tage hånd om deres problem. Du kan læse mere om When Love Hurts her

Der vil på When Love Hurts være viden og inspiration at hente omkring vaginisme, samt en ny støttegruppe på Facebook, hvor danske kvinder med vaginisme kan møde andre i samme situation. Gruppen på Facebook finder du et link til her.   

 

Har du vaginisme og smerter ved sex, kan du hjælpe os med at gøre When Love Hurts til et site, der imødekommer dig og dine behov. Læs mere her

 

Vil du vide mere?

 

Vaginisme har endnu ikke en patientforening i Danmark, der tager sig af lidelsen og dens følgevirkninger. Der findes en række udenlandske sites, der indeholder god information om vaginisme, dem kan du finde herher og her.

 

På dansk har psykolog Else Skytte Christensen i 2013 udgivet en bog om vaginisme med titlen "Vaginisme - når kroppen siger nej". Den kan lånes på biblioteket eller købes i Props & Pearls lounge i København eller e-shop, hvor du også kan finde inspiration til køb af produkter som dilatorer, specialudviklede glidecremer, vibratoerer mm. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.