Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 K⊝benhavn k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag - Fredag: 10-17

Tidsbestilling til pr⊝verum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.

 

 

 

29/04 - 2014

Lichen Sclerosus

 

Find Lichen Sclerosus produkter her

Lichen Sclerosus giver gener i vulvas hud og huden omkring anus, men typisk ikke oppe i vagina. Lichen Sclerosus er som Lichen Planus en kronisk hudlidelse, der er karakteriseret som autoimmun, hvilket vil sige, at kroppens immunforsvar danner antistoffer, der angriber kroppens eget væv. Sygdommen opleves ofte som en intens kløe, og den kan for nogle opleves som brændende, rivende, smerte, evt. nedsat klitoris følsomhed.

 

Lichen Sclerosus opstår, når hvide blodceller ophobes i huden omkring vulvaområdet, hvilket udløser en betændelseslignende reaktion. Huden vil over tid miste sin farve eller pigmentering, blive rynket eller voksagtig og ligne cigaretpapir eller vokspapir. Kønslæberne kan vokse ind i vulvavævet og åbning til vulva kan gro sammen og briste ved penetration.

 

Hovedet af klitoris kan yderligere blive dækket af arvæv. Det kan give smerter når seksuelt ophidset – da blodet presser på klitoris som pga arvæv ikke kan udvide sig. Læs mere om sygdommen på den danske patientforening for Lichen Sclerose og Lichen Planus her.

 

Hvad kan Props & Pearls hjælpe med?

 

Hos Props & Pearls har vi gennem årerne mødt en del kvinder plaget af Lichen Sclerosus omkring kønsorganerne, hvilket afspejler sig i vores e-shop, hvor du kan blive inspireret til og få indblik i, hvilke produkter, der kan hjælpe dig.  

 

Du er til enhver tid velkommen i vores Lounge på Nikolaj Plads i København til en personlig snak om din specifikke situation, samt gode råd til, hvordan du kan afhjælpe den. Bor du længere væk er du velkommen til at ringe eller skrive til os og få personlig rådgivning pr. mail eller telefon. Du finder vores kontaktoplysninger her.

 

Smerter ved sex pga. Lichen Sclerosus? 

 

Derudover har vi et nyt projekt, der specifikt sætter fokus på smerter ved sex. Projektet hedder "When Love Hurts" og har som det første af sin art i Danmark til formål at skabe et anonymt og fortroligt rum, hvor kvinder med smerter ved sex kan finde viden, støtte og inspiration til at komme videre og tage hånd om deres problem. Du kan læse mere om When Love Hurts her

 

Har du Lichen Sclerosus og smerter ved sex, kan du hjælpe os med at gøre When Love Hurts til et site, der imødekommer dig og dine behov. Læs mere her.  

 

Vil du vide mere? 

 

Lichen Sclerosus har i Danmark en velorganiseret patientforening, hvor du kan blive klogere på sygdommen og få råd og vejledning til at komme videre. Læs mere her.

 

Lichen Sclerosus er en kronisk hudlidelse, og der findes ikke endnu en behandling, der kan fjerne sygdommen 100%. Som ramt kan du imidlertid afhjælpe situationen, blandt andert ved hjælp af bækkenbundsøvelser på patientforeningens hjemmeside.