Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 K⊝benhavn k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag - Fredag: 10-17

Tidsbestilling til pr⊝verum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.

 

 

 

 

SPØRGSMÅL & SVAR OM REPLENS

Replens er til dig der ikke tåler eller ikke ønsker at bruge vaginal østrogen.

 

På denne side kan du få svar på dine spørgsmål om Replens. Har du et spørgsmål som ikke bliver besvaret på denne side er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os. 

 

Hvad er Replens ?

Replens er en hormonfri vaginalgel, der er udviklet til tørre, irriterede slimhinder.  

 

Hvad består REPLENS af ?

REPLENS består af renset vand (78,8%) og en polymer (poly carbofil glycerol) der binder vandet. Øvrige indholdsstoffer er mættede palmeolieglycerider, mineralolie, carbomer 974P, sorbinsyre og natriumhydroxide.

REPLENS indeholder hverken hormoner eller parabener.

 

Hvordan virker REPLENS?

REPLENS tilfører fugt til slimhinden. Replens virker ved, at gelen binder sig til skedens inderside. Her afgiver den langsomt - over de næste 72 timer - det rensede vand. På den måde får slimhinden tilført fugt i 3 døgn. 

 

Hvad gør REPLENS?

REPLENS bidrager til at afhjælpe tørhed i skeden, kløe, svie og seksuelt ubehag hos kvinder i/efter overgangsalder.

Replens sænker pH-værdien i skeden og bidrager derfor til en normal pH-værdi i skeden - så risiko for infektioner mindskes. 

 

Hvor længe virker Replens ?

REPLENS virker i 72 timer. Du behøver derfor kun at bruge én enkelt applikation hver 3 døgn.

 

Er REPLENS et lægemiddel ?

REPLENS er ikke et lægemiddel. REPLENS er et registreret medicinsk utensilie produceret i overensstemmelse med krav fastlagt i EU-direktiv for medicinsk udstyr. 

 

Hvor godt virker Replens i forhold til lokal østrogenbehandling?

REPLENS er det eneste hormonfri præparat, der er langtidsvirkende og dokumenteret lige så effektivt som lokal østrogenbehandling til at lindre tørre slimhinder. 

REPLENS sænker pH-værdien i skeden og reducerer dermed risikoen for bakterielle infektioner i skeden. 

 

Hvad med Replens i forhold til inkontinens ?   

Tab af slimhindens elasticitet på grund af tørhed kan medføre en svækkelse af muskulaturen omkring blæren.  Dette kan betyde at man oftere føler tissetrang og kan forveksles med inkontinens. 

 

Hvordan bruges REPLENS

REPLENS doseres med hygiejnisk engangsapplikator i skeden. 

 

Hvor ofte skal jeg bruge Replens?

Replens fungerer bedst når du bruger en applikator hver tredje dag. Vi anbefaler at du bruger Replens hver tredje dag i 2 måneder for at se effekten. Herefter kan du godt eksperimentere med at sætte brugen op eller ned for at finde det brugsmønster der passer bedst til dig.

 

Hvad koster det at bruge REPLENS?

En pakke Replens indeholder 10 enkeltstyks indpakkede applikatorer og koster 259 kr. Dvs. det koster godt 9 kr. om dagen at bruge Replens. Hvis du gør brug af vores tilbud koster det omkring 7 kr. pr. dag. 

KØB REPLENS

Hvor længe kan jeg bruge REPLENS
Endnu en fordel ved REPLENS er, at du kan bruge produktet så længe du ønsker.

 

Er der bivirkninger ved Replens
I langtidsstudier (over 12 måneder) har Replens ikke givet alvorlige bivirkninger og havde vedvarende positiv effekt på symptomer som tørhed, irritation, kløe samt smerter under samleje.

Replens hæfter sig til slimhindens celler og udstødes sammen med disse efter ca. 72 timer. Ingen af gelens indholdsstoffer absorberes længere end til skedevæggen.  

Nogle kvinder oplever øget udflåd i den første periode af behandlingen.

 

Hvorfor kan der komme øget udflåd af at bruge Replens 

Replens har en rensende effekt på skedevæggen. Skeden er normalt selvrensende, men ved tørhed kan der ske en ophobning af døde celler. Replens binder sig til de døde celler og er medvirkende til at de afstødes. Derfor kan der komme en hvidligt og til tider klumpet udflåd i den første periode af behandlingen med Replens. Ved regelmæssig brug af Replens vil mængden af udflåd aftage, efterhånden som skedens miljø normaliseres. Har udflåddet imidlertid en ubehagelig lugt eller farve, kan det være tegn på en vaginal infektion og man bør kontakte sin læge.  

 

Kan Replens bruges sammen med vaginal østrogen? 
Ja, Replens kan godt bruges sammen med østrogentilskud

 

Hvorfor skal Replens bruges om morgenen?

Dette er kun vores anbefaling. Ved at bruge Replens i forbindelse med morgenhygiejnen vil gelen naturligt blive fordelt i skeden i forbindelse med at kroppen bevæges. Replens kan også bruges før sengetid og når du sover.

 

Kan jeg få vaginal infektion eller svamp ved at bruge Replens?

Nej. Ingen af indholdsstofferne i Replens kan medføre vaginal infektion som svamp. Replens medfører et fald i pH værdien i skeden og virker istedet som en forebyggelse mod svamp. En pludselig forandring i det vaginale miljø kan imidlertid være et tegn på, at der er en uopdaget svampeinfektion, som skal behandles.

 

Hvad hvis der er blod i udflåddet?

Replens kan ikke medføre blødning. Blod i udflåddet kan være resultat af en ekstrem tør og ødelagt slimhinde; eller menstruation. Hvis det fortsætter, bør man konsultere sin læge. 

 

Kan jeg få blærebetændelse af at bruge Replens?

Nej. Ingen af indholdsstofferne i Replens kan medføre blærebetændelse. Nogle kvinder oplever en brændende fornemmelse i skeden, når de begynder at bruge Replens. Dette skyldes, at Replens rebalancerer pHværdien i skeden. Denne fornemmelse kan forveksles med blærebetændelse, da skeden og urinrøret er meget tæt på hinanden. Denne fornemmelse skulle forsvinde iløbet af få dage.  

 

Hvordan vil Replens påvirke mit sexliv?

Når du har brugt Replens i et stykke tid, vil du opleve, at din naturlige fugtdannelse i skeden vender tilbage og at du kan nyde samleje. Sex vil ikke længere være smertefuldt eller ubehageligt Det er ikke nødvendigt at bruge Replens lige før samleje. Replens vil ikke påvirke din partner ved hverken samleje eller oral sex. Gelen er ikke giftig og har hverken smag eller lugt. Hvis I har brug for ekstra glidemiddel, kan Replens sikkert bruges sammen med dette. 

 

Kan Replens anvendes sammen med kondom?

Replens kan med sikkerhed anvendes sammen med kondom eller anden form for prævention. 

 

Kan jeg bruge Replens i forbindelse med menstruation?

Ja. Gelen kan imidlertid gøre menstruationsblodet tykkere og menstruationen kan reducere den fugtgivende effekt af Replens.  

 

Vil Replens påvirke min mulighed for at blive gravid?

Uafhængige undersøgelser har evalueret effekten af Replens på sperm og har konkluderet, at Replens ikke påvirker spermen. 

 

Kan jeg bruge Replens mens jeg er gravid?

Vi anbefaler, at du konsulterer din læge omkring anvendelse af Replens, hvis du er gravid. 

 

Hvor hurtigt efter fødsel kan jeg bruge Replens?

Efter en fødsel har kroppen brug for at komme tilbage til normaltilstand. Mange ammende mødre vil opleve vaginal tørhed og vil ønske at bruge Replens. Vi anbefaler, at man venter med at bruge Replens til 6 uger efter fødsel og altid efter at have konsulteret sin læge om det. 

 

Kan jeg bruge Replens hvis jeg er underlivsopereret?

Vi anbefaler, at du konsulterer din gynækolog om, hvornår du kan begynde at bruge Replens, hvis du er underlivsopereret. 

 

Vil brug af Replens påvirke en smear-test?

Selvom Replens ikke skulle have nogen indflydelse på resultatet af en smear-test, anbefaler vi, at du ikke bruger Replens i 3 dage op til testen skal tages.