Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 K⊝benhavn k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag - Fredag: 10-17

Tidsbestilling til pr⊝verum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.

 

 

 

 

Vaginisme

 

Vaginisme (også kaldt skedekramper) er en ufrivillig sammentrækning af kvindens bækkenbundsmuskler lige før penetration, gynækologisk undersøgelse, indsættelse af tampon el. lign.

 

Musklerne trækker sig på automatisk vis sammen, uden at kvinden selv registrerer eller har mulighed for at kontrollere det. Sammentræningen kan nærmest være krampagtig og penetration eller gynækologisk undersøgelse er derfor ofte ikke muligt.

 

Vaginisme opleves smertefuldt som jag eller kramper ved indgangen til skeden. Hos nogle kvinder opleves smerterne også i hofte, lænd, maveområde og baller.

 

Hvad kan Props & Pearls hjælpe med? 

 

Har du Vaginisme kan du i vores e-shop finde inspiration til køb af produkter, der kan hjælpe dig videre ved fx at arbejde med desensibilisering og/eller dilatering (gradvis udvidelse af skeden).

Du er til enhver tid velkommen i vores Lounge på Nikolaj Plads i København. Du finder vores kontaktoplysninger her.

 

Smerter ved sex og vaginisme 

 

Oplever du vaginisme og smerter ved sex, kan du finde inspiration på When Love Hurts. Læs mere her

 

Vil du vide mere?

 

Vaginisme har endnu ikke en patientforening i Danmark, der tager sig af lidelsen og dens følgevirkninger. Der findes en række udenlandske sites, der indeholder god information om vaginisme, dem kan du finde herher og her.

 

På dansk har psykolog Else Skytte Christensen i 2013 udgivet en bog om vaginisme med titlen "Vaginisme - når kroppen siger nej". Den kan lånes på biblioteket eller købes i Props & Pearls lounge i København eller e-shop, hvor du også kan finde inspiration til køb af produkter som dilatorer, specialudviklede glidecremer, vibratoerer mm. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.