Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 K⊝benhavn k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag - Fredag: 10-17

Tidsbestilling til pr⊝verum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.

 

 

 

 

Når skedevæg eller livmoder synker ned er det tegn på en begyndende prolaps eller en egentlig prolaps, hvor slemt det står til kommer an på graden af nedsynkning.

Nedsynkningen kan være midlertidig fordi periodevis manglende østrogen har gjort ophængningsbåndene bløde. Ophængningsbåndene kan også have fået svage steder eller er revet fra bækkenvæggen i forbindelse med en fødsel.  Udover skaderne på skedevæggene kan der også være skader på bækkenbundens muskler. Det betyder at åbningen i bækkenbunden er blevet større, så livmoderen eller skedevæg kan synke ned. 

 

SÅDAN FØLES PROLAPS TYPISK

De fleste kvinder mærker prolaps som en bule i skedeåbningen eller som en tyngdefornemmelse, som forværres i løbet af dagen eller under aktivitet. Mange kvinder har på gund af deres prolaps besvær med at tømme blære eller tarm og en del har inkontinens, hvilket betyder ufrivillig urin, luft eller afføring.

 

HVEM FÅR PROLAPS

Risikoen for at få en prolaps er større, hvis man har født børn. Man siger at kvinder, der har født børn har 4-11 gange større risiko for at få prolaps i forhold til kvinder, som ikke har født børn.

 

Mere end halvdelen af alle voksne kvinder der har født børn, har en vis nedsynkning - dvs prolaps uden at de kan mærke det.

 

Kronisk hoste, forstoppelse, overvægt og tungt fysisk arbejde menes at være faktorer, som kan medvirke til forværring af prolaps. Man kan forestille sig at nedsynkningen bliver værre med alderen, og har man svage bækkenbundsmuskler kan hvert tunge løfte hvor man IKKE spænder sine bækkenbundsmuskler først, måske være medvirkende til at man en dag mærker sin prolaps.